OBAVIJESTI

Poštovani suvlasnici,

razvojem novih tehnologija i programa, osim 2D-bar koda koji je otisnut na uplatnicama za zajedničku pričuvu koje vam dostavljamo, ubuduće uplatnice možete zaprimati na vašu e-mail adresu. E-mail uplatnica je dokument u pdf formatu istovjetan papirnatoj uplatnici koju vam dostavljamo poštom. Ukoliko želite ubuduće uplatnice primati na e-mail adresu, molimo da na našu e-mail adresu: centaroprema1@ri.t-com.hr pošaljete zahtjev za slanjem e-mail uplatnica gdje ćete navesti ime i prezime, OIB, adresu stanovanja, vaš e-mail i broj mobitela. Inicijativa društvene odgovornosti nas je potakla da realiziramo e-mail uplatnicu i da zajedno sa vama zaštitimo okoliš i čuvamo šume. 

Za upravitelja zgrade: ST.S. Centaroprema d.o.o

Poštovani članovi Udruženja upravljanja zgradama, na stranicama koronavirus.hr objavljene su 26.11.2020. preporuke koje se odnose na provedbu mjera u stambenim zgradama sa više stambenih jedinica u cilju prevencije zaraze koronavirusom. Više informacija možete pronaći na poveznici https://www.koronavirus.hr/preporuke-za-stambene-zgrade/417.

Poštovani, u cilju prevencije širenja zaraze virusom COVID-19 Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je upute – preporuke za predstavnike stanara (ovlaštene predstavnike suvlasnika zgrada) koje se mogu skinuti na slijedećem linku: 

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovijepreporuke/

 O potrebi preventivne i stalne dezinfekcije prostora radi održavanja higijensko-sanitarnih uvjeta na površinama i u prostorima koje zajednički koriste svi stanari (vlasnici /korisnici) u višestambenim zgradama (podrumi, portuni, liftovi, stubišta te ostali zajednički prostori po katovima). Bitno je da se svi stanari, koliko je god to moguće, pridržavaju navedenih uputa te da se više puta dnevno provjetravaju zajedničke prostorije zgrade, kao i da se u zajedničkim prostorijama zgrade provodi i pojačana dezinfekcija. Preporuka je i da se nakon čišćenja i pranja prebrisavanjem dezinficiraju rukohvati i kvake na svim vratima te svim ostalim prostorima u kojima je veća fluktuacija stanara, tamo gdje je to moguće i izvedivo kao i na površinama koje dodiruje veći broj ljudi (poštanski sandučići, tipke na dizalu, prekidači svijetla i sl.). Isto tako, može se na ulaze u zgrade ili pored dizala, u dogovoru s ovlaštenim predstavnicima suvlasnika, ukoliko je to moguće, postaviti bočice s aplikatorima za higijensku dezinfekciju ruku. U svrhu provedbe gore navedenih uputa preporučuje se provoditi preventivnu dezinfekciju površina i prostora koje zajednički koriste svi vlasnici/korisnici zgrade. Ukoliko su sa rečenim suglasni suvlasnici zgrade, isti bi trebali, putem ovlaštenog predstavnika suvlasnika zgrade, podnijeti zahtjev upravitelju zgrade kako bi rečeni za navedene poslove prikupio više ponuda od strane ovlaštenih izvoditelja, a koji popis izvoditelja za područje Primorsko-goranske županije se može skinuti na slijedećem linku: 

http://huddd.hr/web/index.php/javno-zdravstvo-i-komunalna-higijena. 

Načelnik stožera: Hinko Mance

KORONAVIRUS – COVID 19 

Poštovani korisnici naših usluga, poštovani suvlasnici, 

Pozivamo vas da poštujete preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Civilne zaštite u cilju sprječavanja širenja korona virusa i zaštite zdravlja. Potrebno je slijediti upute epidemioloških stručnjaka uz preporučene mjere opreza, između ostalog, izbjegavati zatvorene prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi, izbjegavati rukovanje, održavati razmak od barem 1 m u komunikaciji u otvorenom, odnosno 2 metra u zatvorenom prostoru, održavati higijenu ruku – što češće prati ruke i sl. 

Obzirom na gore navedeno, u svrhu poduzimanja mjera opreza, pozivamo vas da komunikaciju obavljamo telefonom i e-mailom, a da dolazak u poslovne prostorije bude isključivo ako je neophodan. 

Budimo odgovorni, pazimo jedni na druge i čuvajmo zdravlje.